Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

  • Europees, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

    Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

    Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing

Een frisse salade met een unieke smaak door de amandelschilfers en sinaasappeldressing. Romanesco is een van de meest decoratieve groenten uit het schap en nog niet voor iedereen even bekend. Een echte verassing tijdens het feestmaal!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 3 romanesco's
- 1 handsinaasappel (rasp en sap)
- 1 tl mosterd
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 50 ml azijn
- 1 tl oregano
- peper en zout
- 150 g amandelen
- 300 g ijsblokjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Zet een ijsbadje met ijsklontjes klaar.
2. Snijd de rode ui in fijne ringen en marineer deze in de azijn. Roer hier de oregano doorheen. Zet dit minstens een uur in de koelkast.
3. Snijd de roosjes uit de romanesco's en kook deze 3 minuten in ruim water met een theelepel baking soda, dit om de kleur te behouden. Plaats ze na het koken meteen in een ijsbadje.
4. Rooster de amandelen 4 minuten in een koekenpan. Hak ze vervolgens in dunne schilfertjes.
5. Maak de dressing door zowel de sinaasappelrasp als het sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, peper en zout te mengen.
6. Leg de romanescoroosjes op een grote schaal. Besprenkel deze met de dressing. Garneer vervolgens met de uienringetjes en amandelschilfers.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

FrancisBakt avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten