Salade van Romanesco met amandelschilfers en sinaasappeldressing
- Europees, Bijgerecht
- 20-30 min.
Een frisse salade met een unieke smaak door de amandelschilfers en sinaasappeldressing. Romanesco is een van de meest decoratieve groenten uit het schap en nog niet voor iedereen even bekend. Een echte verassing tijdens het feestmaal!
Bereidingswijze
1. Zet een ijsbadje met ijsklontjes klaar.
2. Snijd de rode ui in fijne ringen en marineer deze in de azijn. Roer hier de oregano doorheen. Zet dit minstens een uur in de koelkast.
3. Snijd de roosjes uit de romanesco's en kook deze 3 minuten in ruim water met een theelepel baking soda, dit om de kleur te behouden. Plaats ze na het koken meteen in een ijsbadje.
4. Rooster de amandelen 4 minuten in een koekenpan. Hak ze vervolgens in dunne schilfertjes.
5. Maak de dressing door zowel de sinaasappelrasp als het sinaasappelsap met de olijfolie, mosterd, peper en zout te mengen.
6. Leg de romanescoroosjes op een grote schaal. Besprenkel deze met de dressing. Garneer vervolgens met de uienringetjes en amandelschilfers.