Salade met gegrilde pompoen en granaatappelpitjes

  • Europees, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2016
  • Salade met gegrilde pompoen en granaatappelpitjes

    Salade met gegrilde pompoen en granaatappelpitjes

    Salade met gegrilde pompoen en granaatappelpitjes

Een heerlijke pompoensalade als bijgerecht voor het kerstdiner. De granaatappelpitjes en rucola zorgen voor een mooie kleurencombinatie!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
-1 flespompoen
- 200 g rucola
- 200 g granaatappelpitjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 g fetakaas
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vrieszak of grote boterhammenzak

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Snijd de flespompoen in ringen en marineer deze 30 minuten in een vrieszak (een alternatief voor een vrieszak is een grote boterhamzak) met een eetlepel zonnebloemolie, de oregano, peper en zout.
3.Haal de pompoen uit de zak en rooster de ringen in 25 minuten gaar in de oven.
4. Verdeel de pompoen en de rucola over een grote schaal, strooi hier de granaatappelpitjes overheen en brokkel de feta eroverheen. Maak af met de balsamicoazijn en olijfolie.

Bron

Smult Kerst magazine 2016

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten