Kalkoenrollade gevuld met pruimen

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2016
  • Kalkoenrollade gevuld met pruimen

    Kalkoenrollade gevuld met pruimen

    Kalkoenrollade gevuld met pruimen

  • Kalkoenrollade gevuld met pruimen

    Kalkoenrollade gevuld met pruimen

    Kalkoenrollade gevuld met pruimen

  • Kalkoenrollade gevuld met pruimen

    Kalkoenrollade gevuld met pruimen

    Kalkoenrollade gevuld met pruimen

Deze rollade is makkelijk te berieden maar ziet er spectaculair uit! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g pruimen
1 zakje earl grey thee
150 g walnoten
1 el kerriepoeder
1 stuk kalkoenborst (ca. 500 g)
zout
50 g boter
100 ml kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, koekenpan, scherp mes

Bereidingswijze

1. Doe de pruimen en het theezakje in een kom. Schenk er 250 ml kokend water bij en laat de pruimen 2-3 uur wellen. Verwijder het theezakje na 5-10 minuten. Laat de pruimen na 2-3 uur uitlekken. Pureer de helft van de pruimen met 100 g walnoten en 1/2 eetlepel kerriepoeder in de keukenmachine.
2. Leg de kalkoenborst op een plank en snijd het vlees 3/4 van de hoogte in de lengte in tot op 2 cm van de tegenoverliggende zijde. Klap het stuk open en snijd de dikke kant van het vlees weer in, nu vanaf het midden. Klap ook dit stuk open, het vlees is nu een lange lap geworden. Strooi er wat zout over. 3. Strijk de pruimenpuree over het vlees uit en rol het vanaf een korte kant stevig op. Prik er nu cocktailprikkers in om het vlees stevig bij elkaar te houden.
3. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de rollade rondom bruin. Plaats de rollade vervolgens in een ovenschaal met de bouillon en het bakvocht.
4. Plaats de rollade 30 minuten op 180 graden in de oven.
5. Serveer met de overige walnoten en pruimen.

Bron

Smulweb agenda

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten