Knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes

  • Frans, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-12-2016
  • Knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes

    Knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes

    Knolselderij velouté met uitgebakken kaantjes

Deze hemelse culinaire knolselderijsoep maakt deel uit van het kerstmenu van chefkok Joris Bijdendijk van Restaurant Rijks in Amsterdam. Deze is zo lekker dat je met dit fraaie tussengerecht met de feestdagen prima voor de dag kunt komen. Niet moeilijk en snel te maken en past prima binnen het seizoen. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr verse knolselderij in blokjes
50 gr boeren roomboter
3 takjes verse tijm
3 teentjes knoflook in plakjes
2 blaadjes laurier
250 gr biologisch gerookte magere spekblokjes
handje verse platte peterselie
200 ml crème fraîche
1.75 liter gevogelte bouillon
snufje nootmuskaat
1 plus 1 el olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan met deksel, staafmixer

Bereidingswijze

Smelt boter in een grote pan. Voeg de knoflook, knolselderij en tijm toe en bak circa 10 minuten. Voeg de bouillon en laurier toe en laat 25 minuten sudderen totdat de knolselderij zacht is. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak spekblokjes bruin en krokant. Schep ze uit de pan, laat even afkoelen en hak de uitgebakken spekjes fijn. Verwijder de laurier en de takjes tijm uit de soep. Pureer met een staafmixer of in de blender en roer de helft van de crème fraiche en de nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in mooie kommen en garneer met een lepel crème fraiche, de knapperige kaantjes, een scheutje olijfolie, peterselie en wat vers gemalen peper. Eet smakelijk!

Bron

Chefkok Joris Bijdendijk restaurant Rijks Amsterdam

Serveertip

Geef er warm knapperig stokbrood bij met kruidenboter.

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 19-12-2016

Dank voor dit recept! Ik ga het gauw eens proberen

Sylvian68 avatar
Sylvian68 19-12-2016

Gisteren gemaakt , het was heerlijk!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten