1. Home
  2. Recepten
  3. Sterke dranken
  4. Cognac
  5. Restaurantwaardige Boeuf Bourguignon van chefkok

Restaurantwaardige Boeuf Bourguignon van chefkok

Restaurantwaardige Boeuf Bourguignon van chefkok
Restaurantwaardige Boeuf Bourguignon van chefkok
  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-12-2016

Als je het over stoofjes hebt dan is de klassieke Boeuf wel de lekkerste vind ik nog steeds. vroeger in de 19e eeuw was dit op het Franse platteland volksvoedsel, kost voor armelui, maar nu is het haute cuisine. Het wordt in het najaar en in de winter wereldwijd in restaurants geserveerd. Géén heisa met kerst en toch lekker luxe smullen? Dan misstaat deze zeker niet op je kerstdis. Maak desnoods een dag van tevoren, koel hem terug en verwarm in de oven want hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


1 el boerenroomboter
150 g magere biologische gerookte spekblokjes
750 g Gasonne runderstooflappen, in blokjes (biologisch vlees)
3 teentjes knoflook, geperst
200 g zilveruien, ontveld
1 winterpeen, in blokjes
500 ml rode wijn (bijv. Corette Syrah)
1 bouquet garni (laurier, tijm, rozemarijn)
250 g kastanjechampignons, gehalveerd
handje verse peterselie
1 blikje tomatenpuree
1 el bloem
klein scheutje franse cognac
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Stoofpan met deksel, koekenpannetje

Bereidingswijze

Verhit een braadpan met boter op hoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak deze knapperig. Schep de spekblokjes uit de pan en zet ze apart. Bak het stoofvlees in het achtergebleven vet van de spekjes rondom goudbruin en besprenkel met de bloem. Voeg vervolgens de knoflook, zilveruien en winterpeen toe en bak gedurende 3 minuten. Schenk de wijn in de pan, voeg de tomatenpuree, spekblokjes en bouquet garni toe en roer door. Laat het geheel circa 3 uur op laag vuur met deksel op de pan stoven. Check zo nu en dan of er genoeg vocht in de pan zit en schenk eventueel wat wijn bij. Voeg om de saus een vollere, warm diepe, smaak te geven een jeneverglaasje franse cognac toe. Voeg de laatste 10 minuten de champignons toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper en verse peterselie. Verwijder kruidenbouquet en serveer.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer met romige aardappelpuree, groene salade en knapperig stokbrood en drink er de wijn bij die je hebt gebruikt om mee te koken.

Bron

Chefkok restaurant De Lindenhoff



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top