
400 gr risotto rijst (Arborio)
3 sjalotten, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gr roomboter
bosje verse salie blaadjes
200 gr gemengde paddenstoelen melange, in stukken
vers geraspte Parmezaanse kaas
2 verse kippendij filets
6 el olijfolie
1.5 liter kippenbouillon van goede kwaliteit
1 glas droge witte wijn (150 ml)
Vers gemalen zwarte peper
zeezout
Pan met deksel, grillpan, houten lepel
In het najaar vind ik paddenstoelen risotto een van de lekkerste Italiaanse gerechten die er zijn. Deze is bedacht door een goede chefkok en ontzettend lekker. Iedereen weet dat paddenstoelen en kip hele goede vriendjes van elkaar zijn. Zeker op z'n Italiaans kun je er een schitterend culinair gerecht mee maken. Risotto vraagt weliswaar om geduld want je moet erbij blijven en voortdurend kijken, maar kun je het geduld opbrengen dan heb je ook wat!
Verhit een koekenpan met 3 eetl. olijfolie. Voeg de salie toe en bak deze in ongeveer 30 seconden knapperig. Verwijder de salie uit de pan, snijd in grove stukken en laat afkoelen op keukenpapier.
Fruit vervolgens de sjalotjes en knoflook in de koekenpan met de salieolie 10 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer een minuut mee. Voeg vervolgens de wijn en een scheutje bouillon toe. Voeg steeds een lepel bouillon toe onder voortdurend roeren. Laat iedere lepel bouillon inkoken voor je er de volgende bij schept. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
Proef de rijst: hij moet zacht zijn maar nog wel bite hebben. Haal de pan van het vuur, roer er de boter en Parmezaanse kaas door en breng op smaak met zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat nog even staan zodat hij romig en glad wordt.
Verhit een grillpan met 3 eetl. olijfolie op hoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en grill de kippendijfilets in 8-10 minuten rondom goudbruin en gaar. Roer de paddenstoelen en de helft van de salie door de risotto. Snijd de kip in dunne repen en leg deze op de risotto. Bestrooi met de overgebleven salie en wat extra Parmezaanse kaas en serveer. Eet smakelijk.
Een goed glas droge witte wijn hoort erbij.
Chefkok
lieredomdrij 16-12-2016
lekker, lekker, lekker, dank je Alex, ga natuurlik nog wel beetje eigenwijs gewelde eekhoorntjesbrood en peper toevoegen, maar dat wist je al, veel groet, Roger
riawes 06-12-2016
Alex neem je risottorecept mee heerlijk met de salie