Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

  • Internationaal, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-12-2016
  • Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

  • Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

  • Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

  • Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

    Mierikswortelsaus voor bij vlees en vis (buffet)

Deze frisse saus is bij uitstek geschikt op een buffet om koude vlees- en visgerechten te begeleiden. Ik heb hier vers geraspte mierikswortel gebruikt maar als je die niet kunt vinden kun je natuurlijk ook een potje nemen. Als je de suiker not-done vind kun je die ook weglaten maar realiseer je wel dat in restaurantkeukens en in kant en klare sauzen ook vaak suiker gebruikt wordt. Het geeft toch net die finishing touch.

TIP: Mierikswortel wordt meestal in plastic folie verkocht omdat het snel uitdroogt en daardoor smaak verliest. Bewaar het daarom in een vochtige doek gewikkeld in de groentela van de koelkast. Als je echt teveel hebt kun je het ook schillen en in de diepvries bewaren.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 à 2 el vers geraspte mierikswortel (of uit een potje)
- 200 gram crème fraiche
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- 1 el poedersuiker
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten