Heerlijke gevlochten Appelstrudel/taart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2016
  • Heerlijke gevlochten Appelstrudel/taart

    Heerlijke gevlochten Appelstrudel/taart

    Heerlijke gevlochten Appelstrudel/taart

Appelstrudel is heerlijk en makkelijk en snel om te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 grote appels (granny smith)
Halve theelepel kaneel
3 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel water
1 ei
1 eetlepel bloem
Paar velletjes bladerdeeg
Ruwe suiker evt. met kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, deegroller, ovenschaal/plaat

Bereidingswijze

- verwarm de oven voor op 175°c
- schil de appels en snijd ze in kleine schijven
- doe dit in een kom, samen met de bruine suiker, bloem en kaneel
- meng dit goed door elkaar met een lepel
- rol de bladerdeeg uit zodat je een mooie langwerpige lap hebt
- leg het appelmengsel in het midden over de lengte van het bladerdeeg
- snijd links en rechts inkepingen in het bladerdeeg
- vouw nu strookje voor strookje over het appelmengsel, om en om zodat je een vlechtwerk krijgt
- smeer de bovenkant in met ei
- strooi wat ruwe kaneel suiker er overheen
- zet de appelstrudel 35min in de oven

Eet smakelijk!

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten