1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie zonder pakjes en zakjes

Bobotie zonder pakjes en zakjes

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-11-2016

Ingrediënten 4 personen


200 gr rijst
handje rozijnen
400 gr sperziebonen
300 gr gehakt
1 ui
1 teen knoflook
2 el water
1 el citroensap
2 appels
2 eieren
100 ml creme fraiche
1 tl mosterd
2 laurierblaadjes
2 tl kurkuma
zout en peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal en oven


Heerlijk zonder pakjes en zakje. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sperziebonen ongeveer 8 minuten. Verhit het rundergehakt in een pan en roer tot er geen rood vlees meer zichtbaar is. Snij de ui in stukjes, pers de knoflook. Voeg het toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 3 minuten. Voeg het water, creme fraiche, citroensap, mosterd, kerrie, laurier, kurkuma, zout en peper toe. Roer goed om. Breng het mengsel aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Neem de pan van het voer en voeg de blokjes appel, de sperziebonen en de ei door de saus. Doe het mengsel in de ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven. Kook de rijst met de rozijnen. Serveer de saus met de rijst. Verwijder van te voren wel de laurierblaadjes.

Bron

Gevonden op Pinterest



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TreesvanDijkMulder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TreesvanDijkMulder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top