Full English breakfast

  • Engels, Ontbijt
  • 20-30 min.

Feestelijk en stevig zondagochtendontbijt om daarna een fikse wandeling te maken in de duinen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter yoghurt; cornflakes; 300 gram gedroogde pruimen; 60 gram suiker; 2 dl. water; 5 gram aardappelmeel; 4 sneetjes witbrood; 4 sneetjes bruinbrood; marmelade/jam; 4 eieren; 8 plakken bacon; 8 kleine saucijsjes; 2 tomaten; 1 klein blikje wittebonen in tomatensaus; 300 gram aardappels; boter; zout; bieslook (diepvries AH); nootmuskaat; melk; paneermeel;
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de pruimen 24 uur weken en kook ze een dag van tevoren in het weekvocht met wat suiker in ca. 10 minuten. Het vocht kunt u binden met wat aardappelmeel. De aardappelkoekjes kunnen ook een dag van tevoren gemaakt worden. Schil 300 gram aardappels, kook ze met wat water en zout in 25 minuten gaar. Giet de aardappels af als ze gaar zijn, voeg een klontje boter, wat nootmuskaat, bieslook en melk toe en maak een stevige puree. Vorm van de puree 8 kleine aardappelkoekjes, wentel ze in paneermeel en leg ze in aluminiumfolie tot de volgende dag in de koelkast.
Zondagochtend:
was de tomaten en halveer ze. Dek de tafel en zet cornflakes, yoghurt, pruimen marmelade/jam, zout en peper op tafel.

Bereidingswijze

Bak de bacon de saucijsjes en de aardappelkoekjes knapperig. Bak de eieren in een aparte pan niet te hard. Rooster het brood, snijd ze in driehoeken en zet ze in een mandje op tafel. Verwarm de inhoud van het blikje wittebonen. Haal bacon, de saucijsjes en de aardappelkoekjes uit de pan als ze knapperig zijn en bak hierin kort de gehalveerde tomaten. Serveer per persoon op een groot bord 2 aardappelkoekjes, 2 plakjes bacon, 1 gebakken ei, 2 saucijsjes, 1 gehalveerde tomaat en een flinke groentelepel wittebonen in tomatensuas.

Serveertip

Serveer met verse sinaasappelsap en een grote pot thee.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar
orphan

Doorsturen

Home Recepten