1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Pindasaus
  6. Wokken Indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus

Wokken Indisch gekruid gehakt met groenten en pindasaus

Door: pwiggers

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2016

Ingrediënten 2 personen


200 gram sperziebonen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
250 gram rundergehakt
peper en zout
1 theelepel kurkuma (geelwortel)
1/2 theelepel djinten (komijn)
1/2 theelepel ketoembar (koriander)
1/2 rode paprika, in blokjes gesneden
150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
3 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes
2 eetlepels pindakaas, liefst met nootjes
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
2 eetlepels citroensap
2 theelepels (bruine) suiker


Verder heb je nodig


Pannetje voor de sperziebonen
wok

Lekker wokpannetje met lekker gekruid gehakt, sperziebonen, champignons, paprika en pindasaus

Heerlijk met kerrierijst

Heerlijk met kerrierijst

Misschien een beetje ouderwetsmaar nog altijd lekker.
Alles in één pan: lekker gekruid gehakt met sperziebonen, paprika en champignons en pindasaus.

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.

Verhit een beetje olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
Kruid het gehakt met peper, zout, kurkuma, ketoembar en djinten.
Doe champignons bij het gehakt in de pan. Bak mee tot de champignons een beetje kleur krijgen.
Voeg nu de stukjes paprika, sambal, pindakaas, ketjap, suiker en citroensap en plm. 100 ml water aan het gerecht toe. Laat dit zachtjes pruttelen tot je een mooie niet al te dikke saus hebt.
Voeg als laatste de gekookte sperziebonen en de lente-uitjes door het gerecht en warm het geheel nog even door.
Proef en maak eventueel nog wat op smaak met één van de eerder genoemde kruiden.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Heel erg lekker met:

Kerrierijst



Reacties (20)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top