Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Saucijzenbroodjes met zelfgemaakte ketchup

Saucijzenbroodjes met zelfgemaakte ketchup

Door: Sabine_Gaastra

  • Wereld
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2016

Ingrediënten 4 personen


Voor de ketchup:
300 g tomatenpuree
75 ml ahornsiroop
75 ml appelciderazijn
2 el uienpoeder
1 tl zout

Voor de saucijzenbroodjes:
400 g half om half gehakt
100 g plakjes bacon, in fijne stukjes gesneden
8 blaadjes salie, fijngesneden
4 takjes tijm, fijngesneden
10 plakjes bladerdeeg
1 ei, los geklopt


Verder heb je nodig


Kwastje, bakplaat met bakpapier,beslagkom


Deze saucijzenbroodjes maak je gemakkelijk zelf. Ik maak een hele grote saucijs in een S-vorm voor Sinterklaasavond. Het recept voor de broodjes komt uit het nieuwste kerstnummer van Smult. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe alle ingredienten voor de ketchup in een steelpan, breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat 5 minuten pruttelen. Is de ketchup te dik, meng er dan wat water door. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. De ketchup is 1 week houdbaar.
2. Verwarm de oven voor op 210 graden. Doe voor de saucijzenbroodjes het gehakt in een mengkom met de bacon, tijm, salie, nootmuskaat, peper en zout. Kneed goed door elkaar.
3. Verdeel het vleesmengsel in 10 gelijke porties en vorm die tot worstjes. Leg op elk plakje bladerdeeg een worstje. Kwast het deeg rondom de worstjes in met los geklopt ei en rol het deeg om de worst heen tot een broodje. Duw de naad goed dicht en leg ze met de naad naar beneden op de bakplaat.
4. Snijd de uiteinden van het deeg netjes af zodat de worst zichtbaar is. Kwast de broodjes aan de buitenkant in met het los geklopte ei. Bak ze 20 minuten in de oven. Serveer de saucijzenbroodjes met de ketchup.

Tags, ,



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top