Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Fusion keuken
  5. Tiramisu
  6. Kruidnoten Tiramisu

Kruidnoten Tiramisu

Door: wilmiewillemse

  • Fusion Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-11-2016

Ingrediënten 6 personen


- kruidnootjes (of speculaas)
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 el suiker (ik heb zelfgemaakte vanille suiker gebruikt)
- 100 ml sterke koffie (espresso)
- 25 ml Tia Maria (of Licor 43)
- beetje cacao
- enkele blaadjes munt


Foto Smulweb: Uitgelicht in de nieuwsbrief.

Foto Smulweb (recept van de dag)


Een ontzettend makkelijk en snel te maken recept als heerlijke afsluiter van een dineetje of hapjesbuffet op pakjes avond. Ook fijn om pepernoten die maar blijven liggen mee op te maken.
Ik heb het in aparte glaasjes gemaakt omdat er iemand mee eet die glutenvrij moet eten en daar heb ik dus ook glutenvrije pepernoten voor gebruikt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in een schaal maken.
Voor mensen die niet zo erg van koffie houden heb ik deze heerlijke variatie bedacht Kruidnoten-tiramisu-met-mandarijn

TIP: Zie ook mijn blog over zelf vanille suiker maken. No waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Zet sterke koffie (of espresso), laat deze afkoelen en doe de likeur erdoorheen.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig (half stijf) en meng er de mascarpone doorheen. Roer het geheel mooi glad.
- Zet de glaasjes (of schaal) klaar en begin een gedeelte van de kruidnoten in de koffie te dopen. Laat de vloeistof heel even intrekken en doe de kruidnootjes op de bodem van de glaasjes.
- Doe er een schep van het slagroom/mascarpone mengsel overheen, herhaal weer met kruidnootjes enz.
- Strooi een beetje cacao over de bovenste laag en garneer met enkele kruidnootjes en een paar blaadjes verse munt.
- Je kunt het in de koelkast zetten tot gebruik, maar je kunt het ook meteen serveren.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top