Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2016
  • Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

    Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

    Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

  • Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

    Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

    Aromatisch gekruide Oud-Hollandse hachee

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 gr dikke doorregen runder riblap
4 grote uien
2 teentjes knoflook, geperst
2 laurierblaadjes
2 el speculaas kruiden (Verstegen)
4 piment korrels, geplet
2 jeneverbessen, geplet
2 el bloem
2 el witte wijnazijn
2 tl bruine basterdsuiker
Scheutje worchestersaus
600 ml warme runderbouillon van tablet
Vloeibare braadboter met olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan met deksel.

Bereidingswijze

Laat vlees eerst op kamertemperatuur komen. Snijd het rundvlees in grove brokken, vooral niet te klein. Maak uien schoon en snijd in halve ringen. Neem een stoofpan met deksel, denk aan braadpan of grote hapjespan met glazen deksel, doe er vloeibare braadboter in en laat smelten. Vleesbrokken kruiden met peper en zout, kort door bloem halen en kort op hoog vuur met de geperste knoflook om en om bruin braden. Nu afblussen met warme bouillon en de witte wijnazijn. Het zuurtje zorgt ervoor dat rundvlees botermals wordt. Laurierblaadjes, piment, jeneverbes en speculaaskruiden toevoegen. Het begint dan te stoven en je hele huis ruikt heerlijk naar herfst en sinterklaas of kerst. Nu uienringen toevoegen, worchestersaus, nog een eetlepel bloem en twee schepjes suiker. Laat nu minimaal 4 uur op laag vuur pruttelen. Vlees wordt zo botermals en je krijgt een heerlijk geurende ingekookte, aromatische, saus. Deze hachee is wel een van de lekkerste die ik ooit gemaakt heb en past helemaal bij het jaargetijde. Voldoende voor 4 personen of 2 personen voor twee dagen en helemaal kidsproof. Op dag twee nog lekkerder, in te vriezen en op te warmen in magnetron. Eet smakelijk.

Serveertip

Heerlijk met gekookte aardappels, aardappelpuree, gekookte krieltjes, rode kool met appel/peer, spruitjes of met stoofpeertjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 03-12-2016

Heerlijke variatie! Bedankt, groetjes Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten