Aziatisch gestoofd speklappen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2016
  • Aziatisch gestoofd speklappen

    Aziatisch gestoofd speklappen

    Aziatisch gestoofd speklappen

zoet en vol van smaak deze speklapjes anders

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kilo hele speklappen
2 teentjes knoflook, fijn
1 rode ui, in vieren
3/4 kop witte azijn
1 kopje sojasaus
1 kopje bruine suiker
2 e gezouten zwarte bonen, gewassen
1 t zwarte peper
3 laurierblaadjes
2 steranijs
1/4 kopje pinda's
water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doen in een stoofpan het vlees, zout , peper en ui met water tot vlees precies bedekt zijn.
2. Kook speklappen half gaar en lek vlees uit en laat het vlees afkoelen.
3. Meng de azijn, sojasaus, suiker, en gezouten zwarte bonen en marineer het vlees voor een half uur erin.
4. Kook speklappen verder in marinade en kookvocht tot se gaar zijn.
5. Kook overgebleven vocht in tot gebonden.
6. Snijd speklapjes in dunne plakjes en doen op een serveerschaal.
7. Verdeel saus erover.
8. Garneer met grof gehakte pinda's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten