1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Ajam Woku (uit Manado)

Ajam Woku (uit Manado)

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2016

Ingrediënten 4 personen


800 gr kipdelen
1 ui
4 tenen knoflook
2 cm Djahee (gemberwortel)
11/2 el kurkuma
1 stengel citroengras
6 lemon blad
1 red chili
kokosmelk, ongeveer 250 ml
schepje suiker
1 kippen bouillonblok
zout en peper naar wens


Verder heb je nodig


Ruime braadpan
vijzel


Ajam Woku (uit Manado)
Ajam Woku (uit Manado)

Ik heb dit recept gekregen van Lia uit Semarang, zij kookt iedere dag voor een aantal mensen van het bedrijf daar.......en ze kan er wat van !!
Zij heeft dit recept gekregen van Mevrouw Linda, en zij is geboren in Manado.
Ik heb het zelf een aantal keer gemaakt voor vrienden, en gedeeld met mijn vriendinnen die ook enthousiast waren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook snijden en ongeveer 5 minuutjes in een braadpan fruiten.
Dan licht gezouten kipdelen erbij doen en aanbraden.
De gember en de chili zeer fijn snijden en toevoegen, samen met de rest van de ingredienten.
let op: citroengras pletten in een vijzel of goed open snijden.
Ongeveer 45 min. zachtjes laten pruttelen zodat alle smaken goed samen komen.
Vergeet niet het citroengras en de blaadjes te verwijderen.
Selemat Makan

Serveertip

Lekker met rijst en gado gado

Bron

Kruidig kipgerecht met verfrissende citroensmaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liannekorteweg


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liannekorteweg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top