Blini's met Schotse zalm
- Frans, Voorgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 24-11-2016
Zet de Franse brasserie bij jezelf op tafel met deze blini's met gemarineerde zalm. Een echt feestelijk gerecht om mee uit te pakken met een gezelschap.
Ingrediënten 4 personen
Blini's100 gram bloem
50 gram roggemeel
½ liter melk
14 gram instant gist
3 eieren
mespunt suiker
mespunt zout
Roomcrème
1 sjalot, gesnipperd
1 bosje kervel, gesneden
200 gram roomkaas naturel
1 eetlepel gehakte peterselie
4 kleine augurken, gehakt
1 eetlepel kappertjes
Sap van 1/4 limoen
zout en peper uit de molen
200 gram gemarineerde verse zalm, in dunne plakjes gesneden
Bosje kervel en takje frisee sla
Bereidingswijze
1. Meng de bloem, roggemeel, suiker en zout door elkaar in een kom. Doe vervolgens de melk en gist in een steelpannetje en verhit kort tot lichaamstemperatuur. Voeg het hierna toe aan het bloemmengsel en meng dit goed.
2. Split de eieren en voeg het eigeel van twee eieren toe aan het beslag en meng dit goed. Houd het eiwit apart. Laat het beslag afgedekt met een theedoek vervolgens 2 uur rijzen. Sla de 3 eiwitten stijf met een klein beetje zout. Meng dit door het beslag.
3. Draai de roomkaas los en voeg hier de augurk, kappertjes, sjalot en platte peterselie aan toe. Meng dit met zout en peper naar smaak en het limoensap.
4. Laat in een koekenpan de arachide olie warm worden en bak de blini aan beide zijden gaar.
5. Meng de olijfolie, azijn en peper en zout door elkaar. Dresseer hier de frisee sla mee.
6. Verdeel de blini's over de borden en smeer op elke blini een laagje roomkaas. Leg hier de zalm op met nog een toefje roomkaas en garneer met de frisee sla en kervel.
Bron
Sieberen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties