Borsjtj
- Russisch, Soep
- > 120 min.
Niet alleen een tongbreker maar ook een tongstreler
Ingrediënten 6 personen
1 kilo soepvlees1,5 msk zout
7 st zwarte peperkorrels
1 laurierblad
2 gele uien
1,5 kg rode bieten
2 teentjes knoflook
2 wortelen
3 aardappelen
250 gram witte kooll
2 msk boter
1,5 liter runderboullion
2 msk rode wijn azijn
0,5 tsk zout
1 krm zwarte peper
Bijbehorende:
2 dl zure room (smetana)
4 dl gesneden zoute augurken
1 vers gehakte peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1078,78 kcal |
Koolhydraten | 64,74 g |
Eiwitten | 63,46 g |
Vetten | 54,08 g |
Benodigdheden
Flinke soeppan
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook een pan en doe het soepvlees erbij
- Voeg de kruiden toe
- Laat het gedurende 2 uur sudderen totdat het vlees gaar is
- Verwijder af en toe het schuim wat ontstaat
- Haal de pan van het vuur en snij de groenten in blokjes en de uien en knoflook fijnere stukken
- Bak de groenten in een pan met boter
- Voeg peper, zout, azijn en de eerder gemaakte boullion toe
- Kook gedurende 30 minuten totdat de groenten gaar zijn
- Serveer de soep met het vlees, de zoute augurken, de zure room en de peterselie apart, dit kan men naar eigen behoeven toevoegen
Bron
Http://receptfavoriter.se/recept/roedbetssoppa-borsjtj-med-koett.html
Serveertip
Lekker voor erbij is zuurdeeg brood of pirog. Verder drinkt men er in moedertje Rusland graag wodka of bier bij. Of melk als het nog wat vroeger op de dag is.
p.s.
Naar eigen smaak is te variëren met: fijne suiker, marjolein, basilicum of bieslook