1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Camembert
  5. Bladerdeeghapje met camembert en ontbijtspek

Bladerdeeghapje met camembert en ontbijtspek

Door: pwiggers

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2016

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes diepvries bladerdeeg
16 kleine stukjes camembert zonder korst
16 plakjes ontbijtspek
losgeklopte eidooier


Verder heb je nodig


Scherp mes
bakpapier

De camemberthapjes liggen rechts op de schaal (envelopjes)

Op foto 3 zie je hoe het camembert verpakt wordt in het plakje spek

Op foto 3 zie je hoe het camembert verpakt wordt in het plakje spek
Bladerdeeghapje met camembert en ontbijtspek
Bladerdeeghapje met camembert en ontbijtspek
Bladerdeeghapje met camembert en ontbijtspek
Bladerdeeghapje met camembert en ontbijtspek

Nog een lekker bladerdeeghapje. Je kunt er niet genoeg van maken. Hapt zo lekker weg.
Heel goed voor te bereiden, invriezen en wanneer je ze wilt gebruiken nog even in de oven.
Smullen maar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Verwijder het plastic velletje van elk plakje deeg.
Besmeer de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Snij elk plakje bladerdeeg in 4 vierkantjes.
Rol steeds een stukje camembert in een plakje ontbijtspek, maar zo dat de kaas goed bedekt is.

Leg het rolletje op een vierkantje bladerdeeg.
Vorm hiervan een envelopje (zie foto).
Zorg dat de pakjes goed dicht geplakt zijn zodat de kaas niet kan ontglippen.

Bak de hapjes plm. 20 minuten in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven

Tags, , , ,

Serveertip

Een stukje brie, belegen kaas of geitenkaas is ook heel lekker.

Wil je de hapjes invriezen bak ze dan plm. 12 - 15 minuten.
Afkoelen en invriezen.
De bevroren hapjes dan nog plm. 15 - 20 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200 graden boven- en onderwarmte.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top