pittige andijvie stamppot;
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Mnet de wintermaanden ben ik gek op stampotten.je kan me er midden in de nacht voor wakker maken.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 kroppen andijvie (700 gram andijvie)2 1/2 kilo aardappels
2 Eetlepels boter
Doos kastanje champignons
4 tenen knoflook,
2 biologische uien
2 hete rode pepers
1 rode paprika
3 ons rundergehakt
250 gram gesneden mager rookspek
zout en peper
Bereidingswijze
Voorbereiding
Andijvie wassen en in dunne reepjes snijden; laten uitlekken in een vergiet. Schil de aardappels en halveer deze en zet deze in een pan water klaar.
Veeg de champignons schoon en snij deze in vieren, zet deze apart in eens schaaltje.
Was de paprika en snij deze in repen, snij deze in stukjes. (niet te klein)
Maak de pepers schoon, haal de pitjes eruit en snijd deze in kleine ringetjes.
Schil de uien en snij deze grof. Maak de knoflookteentjes schoon.
Maak het gehakt aan met peper en zout naar smaak.
Bereidingswijze
Zet een hapjespan op het vuur en laat hier de twee eetlepels boter in smelten. Fruit de uien samen met de pepers. Als de uien gaan kleuren de champignons toevoegen. Zet in de tussentijd de aardappels op met zout naar smaak. Als de champignons bakken de spekkies toevoegen en op hoge hittebron bakken. Doe vervolgens de paprika erbij. Voeg vervolgens de gehakt toe en ga deze rul bakken, zorg ervoor dat de stukken gehakt wel brokken blijven.
Als de aardappels gaar zijn deze afgieten en droog stomen en fijnstampen. Meng vervolgens de inhoud van de hapjespan erdoor. Als laatste de andijvie erbij roeren tot het een smeuïg geheel wordt.
Serveertip
Deze stamppot kan met diverse groenten, zoals bruine of witte bonen, raapsteeltjes, bloemkool, verse spinazie of sperziebonen bereid worden.