1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mosselsoep met saffraan

Mosselsoep met saffraan

Door: Capsicum_annuum

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 22-11-2016

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg mosselen
100 g fijngesneden bleekselderij
1 bosje peterseliestelen
1 fijngehakte sjalot
1 theelepel versgemalen peper
1 dl droge witte wijn

4 dl mosselvocht
1/4 liter room
1 plukje saffraandraadjes
1 plukje gehakte peterselieblaadjes


Verder heb je nodig


Pan, zeef, vergiet, schone doek om te zefen.


Lekker op een koude gure herfstavond.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de mosselen zorgvuldig en verwijder kapotte exemplaren en schelpen die openstaan. Doe alle ingrediënten, behalve de mosselen, in een pan. Breng aan de kook en stoof de ingrediënten kort zodat de aroma's vrijkomen. Voeg de mosselen toe, leg een deksel op de pan en kook de mosselen tot alle schelpen open zijn. Schud de pan tijdens het koken een paar maal om, zodat de nog niet geopende schelpen naar onderen in de kokende vloeistof vallen. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en vang het vocht op in een pan. Neem de mosselen uit de schelp van zodra ze voldoende zijn afgekoeld. De gekookte mosselen apart houden. Giet het mosselvocht door een met een vochtige doek beklede zeef. Er is ongeveer 4 dl nodig. Voeg de saffraan en de room toe. Breng op een laag vuur aan de kook. Laat zachtjes trekken tot de soep mooi geel is. Giet de soep door een fijne zeef in een schone pan. Controleer de smaak zodra de soep weer aan de kook is. Voeg de mosselen toe en laat ze kort meewarmen. Verdeel de soep over warme borden en versier met gehakte peterselieblaadjes.

Tags

Bron

Knack.be



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Capsicum_annuum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top