1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch
  5. Butterscotch-Chocolademousse

Butterscotch-Chocolademousse

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 26-06-1999

Ingrediënten 4 personen


1 dl sterke koffie,
125 gr boter,
200 gr butterscotch-chocolade,
1/4 l slagroom,
4 eieren,
100 gr suiker,
chocolade-mocca boontjes



Weer een heel andere chocolademousse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In pan boter smelten, chocolade in stukjes breken en op laag vuur in boter smelten. in kom helft van slagroom stijfkloppen, eieren splitsen. helft van eiwit stijfkloppen.
in andere kom dooiers met suiker (1 el achterhouden) dik romig kloppen. boter-chocolademengsel en koffie erdoor mengen slagroom en eiwit erdoor scheppen. overdoen in 6 schaaltjes, afgedekt minstens 3 uurin koelkast zetten.

Bereidingswijze

In kom rest van slagroom met 1 el suiker stijfkloppen. op chocolade-mousse rozetjes slagroom spuiten. garneren met mocca-boontjes.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van een_kopje_koffie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van een_kopje_koffie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top