1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bruine bonensoep
  5. Bruine bonensoep

Bruine bonensoep

  • Nederlands, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2016

Ingrediënten 6 personen


Bouillon:
Water
Schenkel
Mergpijp
Kruidenbuiltje
3 laurierblaadjes
3 kruidnageltjes
Bouillonblokjes
Soep:
Knolselderij
Winterwortel
2 prei
2 uien
150 gram( of meer) magere spekjes
Gehaktballetjes of voor een iets stevigere soep rookworst
Klein blikje tomatenpuree
Eetlepel kerrie
Blikje of pakje heldere ossenstaartsoep
2 potten bruine bonen


Verder heb je nodig






Bij ons vond iedereen het lekker.​Geserveerd als voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bouillon trekken van schenkel, mergpijp, laurierblaadjes, kruidenbuiltje en bouillonbokjes.

Bruine bonen in vergiet uitlekken
Groenten fijn snijden
Uien snipperen
Soepballetjes draaien, of worst snijden. Door het gehakt doe ik altijd wat nasi groeten/kruiden(Conimex)
Kruidenbuiltje op tijd verwijderen.
Als de bouillon klaar is , zeven.
Selderijknol ,tomatenpuree ,prei en wortel bij de bouillon doen.
Intussen spekjes zachtjes uitbakken , kerrie en ui tuivoegen .Laten fruiten tot ui glazig is.
Als de groenten gaar zijn, het ui mengsel en balletjes. Worst later bij de soep doen.
Bruine bonen toevoegen
Op smaak brengen met de ossenstaartsoep en evt zout en peper



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke1948


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anneke1948
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top