Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

  • Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

Zodra de blaadjes van de bomen vallen vraagt mijn man om stoofperen. Hij is er dol op.
Meestal kook ik de stoofperen in rode wijn of port. Soms ook met bessenjenever. Deze keer kwam ik op het idee om er eens een andere draai aan te geven, dus met witte wijn en een scheut amaretto.
Ook deze stoofperen vielen heel erg in de smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo stoofperen
1/4 liter witte wijn (niet al te droog)
1/2 dl amaretto (liefst Di Saronno amaretto)
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 stukjes schil van een biologische citroen
2 zakjes vanillesuiker
70 gram lichtbruine basterdsuiker of meer naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Schil de stoofperen. Snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Doe de stoofperen in de pan.
Voeg de kruidnagels, kaneelstokje, citroenschilletjes, basterdsuiker en vanillesuiker toe.
Giet de wijn en de amaretto over de stoofperen.
Breng de stoofperen aan de kook.
Laat de stoofperen op een lage warmtebron in plm. 1 - 1 1/2 uur garen.

Haal de stoofperen uit de pan en doe ze in een schaal.
Laat het overgebleven vocht op een hoge warmtebron tot minstens de helft inkoken.
Giet het stroperige vocht over de stoofperen.

Serveertip

Lekker bij rodekool, zuurkool, wildgerechten, stoofpotten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten