Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 15-11-2016
  • Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

  • Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

    Stoofperen in witte wijn en amaretto beetje anders

Zodra de blaadjes van de bomen vallen vraagt mijn man om stoofperen. Hij is er dol op.
Meestal kook ik de stoofperen in rode wijn of port. Soms ook met bessenjenever. Deze keer kwam ik op het idee om er eens een andere draai aan te geven, dus met witte wijn en een scheut amaretto.
Ook deze stoofperen vielen heel erg in de smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo stoofperen
1/4 liter witte wijn (niet al te droog)
1/2 dl amaretto (liefst Di Saronno amaretto)
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
2 stukjes schil van een biologische citroen
2 zakjes vanillesuiker
70 gram lichtbruine basterdsuiker of meer naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan

Bereidingswijze

Schil de stoofperen. Snij ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Doe de stoofperen in de pan.
Voeg de kruidnagels, kaneelstokje, citroenschilletjes, basterdsuiker en vanillesuiker toe.
Giet de wijn en de amaretto over de stoofperen.
Breng de stoofperen aan de kook.
Laat de stoofperen op een lage warmtebron in plm. 1 - 1 1/2 uur garen.

Haal de stoofperen uit de pan en doe ze in een schaal.
Laat het overgebleven vocht op een hoge warmtebron tot minstens de helft inkoken.
Giet het stroperige vocht over de stoofperen.

Serveertip

Lekker bij rodekool, zuurkool, wildgerechten, stoofpotten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 01-12-2016

Graag gedaan robvanleest. Leuk om te horen dat de stoofperen zo goed hebben gesmaakt. Dank je wel voor je reactie. Groet, Petra

robvanleest avatar
robvanleest 30-11-2016

Gisteren gemaakt en heel goed bevallen. Heel anders dan de standaard stoofperen in rode wijn of port. Ik doe er de volgende keer iets minder suiker in want het was een beetje te zoet naar onze smaak, maar ik ga dit zeker vaker maken. Heel erg bedankt voor dit lekkere recept!

pwiggers avatar
pwiggers 29-11-2016

Dank je wel voor jullie reacties riawes en jocucina. Veel succes met de stoofperen. Groetjes, Petra

riawes avatar
riawes 27-11-2016

Hey Petra wat een leuk recept weer eens totaal wat anders. Een leuke voor het Kerstmenu. Groet van Ria

jocucina avatar
jocucina 25-11-2016

Hoi Petra Ik maak ze altijd met port, maat deze met witte wijn en amaretto ga ik ook zeker een keer maken. Heerlijk lijkt mij het. Groetjes Joke

pwiggers avatar
pwiggers 20-11-2016

Wij vonden deze peertjes erg lekker Margrit, Dank je wel voor je reactie.

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 17-11-2016

Mooi en lekker receptje en weer eens anders als wat ik gebruikelijk maak en vooral handig om te hebben in deze tijd van het jaar. Bedankt Petra !!

pwiggers avatar
pwiggers 16-11-2016

Bedankt Purrie en ggiea voor jullie leuke reacties. De peertjes waren zo op.

Purrie avatar
Purrie 15-11-2016

Je bent een smaakkunstenares Petra! Wauw... het water loopt me in de mond.... dit ga ik beslist gauw uitproberen, heb lekker vlees uit Nederland meegenomen dus het komt beslist gauw eens op tafel! Dank !!!!!

ggiea avatar
ggiea 15-11-2016

Lijkt me zalig, zodra ik weer thuis ben uit Rhenen ga ik dit maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten