1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kabeljauw
  6. Kabeljauw in krokante Oosterse kruidenkorst

Kabeljauw in krokante Oosterse kruidenkorst

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-11-2016

Ingrediënten 5 personen


1 kilo verse kabeljauw filet met huid
half kopje vers bereid paneermeel
rasp van 1 biologische citroen
1 tl sumac (te koop bij Turkse winkel)
halve tl komijnpoeder
half bakje ongezouten macadamia noten, fijngehakt
kwart bosje verse peterselie, fijngehakt
kwart bosje verse dille, fijngehakt
3 el goede olijfolie + 1 tl extra
zeezout


Verder heb je nodig


Bakplaat, bakpapier, foodprocessor


Kabeljauw in krokante Oosterse kruidenkorst
Kabeljauw in krokante Oosterse kruidenkorst

Hmmmm.... herfst want dan zijn veel vissoorten kwalitatief op hun best. Noten en warme specerijen horen ook bij de herfst. Sumac is een besje met een heerlijk zuurtje, denk aan cranberry. Dit herfstige kruidenkorstje heeft alle smaken van de regenboog dat volledig tot zijn recht komt op een mooi stuk vis. Voor degene die van lekker houden is de smaak van dit visje bijzonder spannend. Snel en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Warm de oven voor tot 190 graden, neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Neem een mengkom van de foodprocessor en doe er het paneermeel, citroenrasp, sumac, komijn, macadamia noten, de verse kruiden en 3 el olijfolie in. Meng goed door elkaar, maar maak er geen pap van. Vis op de huid op het bakpapier leggen, op smaak brengen met zeezout en de pasta erover verdelen. De korst stevig aandrukken met je vingers en besprenkelen met een paar druppels olijfolie. Schuif bakplaat in het midden van voorverwarmde oven en gaar ongeveer 20 tot 25 minuten tot vis gaar en korst krokant is. Wel opletten bij het garen want garingstijd hangt mede af van de dikte van je filets. Vis mag niet te droog worden (gebroken eiwitten) want dat is doodzonde.

Serveertip

Uitermate geschikt als je eters hebt. Geef er wortels, pastinaak, salade en/of aardappel(knolselderij) puree bij.

Bron

Ontdekt bij Masterchef en aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top