1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Herfstige ambachtelijke jachtsaus

Herfstige ambachtelijke jachtsaus

Door: Fressnapf

  • Multi-cultureel, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-11-2016

Ingrediënten 3 personen


1 ui of 3 sjalotjes
250 gr verse kastanje champignons
half bakje slagroom
200 ml stevige rode wijn (cabernet sauvignon)
2 el tomatenpuree
60 gr koude roomboter
2 el bloem
halve el rundebouillon (poeder van tablet
klein scheutje worchestersaus
wat vers gesnipperde peterselie
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Kookpan met deksel, koekenpan, snijplank

Herfstige ambachtelijke jachtsaus
Herfstige ambachtelijke jachtsaus
Voorbewerking stap 1
Voorbewerking stap 1
De rest erbij en in laten koken
De rest erbij en in laten koken

Als de herfst er is en je denkt aan saus dan is dit wel een toppertje die gelijk in je opkomt als je een saus bij vlees wilt. Wat is nou vlees zonder saus? Je hebt ze wel als instantpoeder gevriesdroogd in zakjes te koop bij de supermarkten, maar dat spul kwalificeer ik als smakeloos en oneetbaar. Zelf maken dus want alleen zo krijg je een smakelijke en rijkgevulde saus. Je bent er 20 minuten mee bezig, maar dan heb je ook wat.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui of sjalotten fijn snipperen, champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Boter in de pan, laten smelten, alles enkele minuten aanbraden, bloem en tomatenpuree erbij. Afblussen met de rode wijn, room toevoegen, bouillonpoeder toevoegen, al roerend in laten koken tot de gewenste dikte. Mocht saus nog te dun zijn afmonteren met een klontje koude boter. Proeven, peterselie toevoegen en hoog op smaak brengen met peper, zout en een scheutje worchestersaus. Smakelijk!

Tags, , , ,

Serveertip

Lekker op rundvlees (ook op stoofvlees), varkens- of kalfschnitzels, hamlapjes, varkenshaas en gehaktballen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top