1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Lekkere pittige Aziatische mie met veel groenten en slank

Lekkere pittige Aziatische mie met veel groenten en slank

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-11-2016

Ingrediënten 4 personen


250 gram eiermie of andere mie naar eigen smaak
2 sjalotjes, gepeld en gesnipperd
2 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 rode peper, schoongemaakt, zaadlijsten en pitjes verwijderd
2 eetlepels sesamolie
1 eetlepel zonnebloemolie
1 flinke eetlepel kerrie madras
1 gele paprika, schoongemaakt, in reepjes
1/2 rode paprika, schoongemaakt in reepjes
150 gram peultjes, schoongemaakt, schuin doorgesneden
2 middelgrote winterpenen, schoongemaakt in hele dunne reepjes
150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt in plakjes
1 verkruimelde groentebouillontablet of kruidenbouillon
4 eetlepels sojasaus (Chinese of Japanse)
3 tot 4 eetlepels pittig zoete chilisaus


Verder heb je nodig


Wok
pan voor de eiermie
zeef of vergiet


Net op tijd: De halve pan was al leeg toen ik me realiseerde dat ik nog geen foto had gemaakt

Het was heerlijk

Het was heerlijk

Bij "Mijn lekkerste Javaanse Pittige Rundvleesstoofpot" wilde ik een Aziatisch gerecht zonder vlees omdat in de rundvleesstoofpot al voldoende vlees zat.
Ik stuitte in een tijdschrift op een lekkere mie met groenten.
Eén en ander aangepast aan onze eigen smaak en ook nog wat extra groenten toegevoegd.
Heerlijk Mie-gerecht, dat uitstekend pastte bij het rundvlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak bereiden. Laat de mie goed uitlekken.
(Ik heb de gare mie wat kleiner gesneden).

Verhit de beide olieën in de wok.
Bak hierin de sjalot-, knoflook en peperstukjes plm. 3 minuten al omscheppend.
Doe de kerriepoeder erbij en bak deze 1 minuut mee.
Voeg de reepjes winterpeen, peultjes en de champignons toe en bak plm. 4 minuten al omscheppend mee.
Doe de reepjes paprika erbij. Alles goed omscheppen.
Los de groentebouillontablet of kruidenbouillontablet op in een 1/2 kopje heet water.
Voeg dit toe aan de groenten in de wok. Zet de warmtebron hoog en blijf omscheppen tot het vocht grotendeels is verdwenen.
Roer de uitgelekte mie door de groenten.
Maak op smaak met sojasaus, chilisaus

Serveertip

Heerlijk met mijn
Mijn-lekkerste-javaanse-pittige-rundvleesstoofpotje
of
Mijn-meest-favoriete-babi-ketjap



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top