MALVAPUDDING (Zuid-Afrika) een feestelijk nagerecht
- Afrikaans, Nagerecht
- 30-60 min.
Tijdens onze huwelijksreis in Zuid-Afrika hebben we Malvapudding als toetje gegeten. We waren direct verkocht. Het is ook steeds een succes als we dit maken voor bezoek.
Ingrediënten 8 personen
Ingrediënten:Pudding
150 gram suiker
150 gram bloem
50 ml melk
2 eieren
30 gram roomboter
1 eetlepel abrikozenjam
1 theelepel azijn
1 theelepel baksoda (dus geen poeder!)
snufje zout
Saus
200 ml slagroom
100 gram roomboter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Benodigdheden
Ovenschaal
Bereidingswijze
Bereidingswijze (1 uur):
1. Klop de eieren en de suiker luchtig. Voeg hier de jam en de melk aan toe.
2. Smelt de boter met de azijn in een pannetje en voeg dit toe aan bovenstaand mengsel.
3. Zeef de bloem en voeg dit samen met de baksoda en het zout toe aan het eimengsel.
4. Schenk het geheel in een ovenschaal en bak dit in 40 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden.
5. Voor de saus verwarm je alle ingrediënten in een pan, zonder het geheel te laten koken.
6. Prik vervolgens gaatjes in de pudding en schenk bovenstaand mengsel eroverheen. Laat dit staan totdat de saus er helemaal ingetrokken is.
Bron
Kaapstad Magazine
Serveertip
Tip: zijn er geen kinderen bij? Voeg dan 100 ml drank naar keuze aan de saus van de malvapudding toe en maak er een tipsy tart van. Zo wordt de avond hoe dan ook gezellig.