1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Zoete aardappelsoep met crème fraîche

Zoete aardappelsoep met crème fraîche

  • Amerikaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-11-2016

Ingrediënten 3 personen


750 gram zoete aardappels
1 liter groentebouillon
1 kaneelstokje
2 teentjes knoflook
1 (rode) ui
Olijfolie
Crème fraîche


Verder heb je nodig


Staafmixer


Zoete aardappelsoep met crème fraîche
Zoete aardappelsoep met crème fraîche

Ik vond dit recept op 24Kitchen.nl en heb het aangepast naar mijn eigen wensen. Maak het vaak als ik voor grote aantallen mensen kook en het is altijd een succes! Ook handig als er vegetariërs mee-eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de zoete aardappels en snij ze in stukken.
Snipper de ui en snij de knoflook.
Laat de olijfolie heet worden en fruit de ui en knoflook. Doe de aardappels erbij en laat die vijf minuten meebakken.
Doe het kaneelstokje erbij en blus alles af met de bouillon.
Laten koken tot de aardappels gaar zijn.
Haal dan het kaneelstokje eruit en pureer de soep tot een glad geheel met de staafmixer.
Roer na het opscheppen wat crème fraîche naar smaak door de soep.

Serveertip

Dit is heel handig om in te vriezen of in de koelkast te bewaren voor later in de week.
Hier eten wij het vaak met Turks brood of donker stokbrood.

Bron

24Kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Denise301


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Denise301
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top