1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Saus
  5. Enchilada saus

Enchilada saus

Door: marcdepester

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-11-2016

Ingrediënten 4 personen


1 blik tomatenstukjes (400g)
1 teentje gehakte knoflook
130 ml kippenbouillon
1 el olie
1,5 el bloem
1/2 el bruine suiker
1/2 el gedroogde ui
1 tl chili
2 tl gedroogde oregano
1 tl komijnpoeder
1/2 tl cacaopoeder
naar smaak zout


Enchilada saus
Enchilada saus

Pittige Mexicaanse warme saus die we over de gevulde tortilla's gieten, dan met kaas bestrooien en de oven in om te gratineren ; dit recept is goed voor 2 porties

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng de knoflook, de gedroogde ui, de oregano, de komijn met de tomatenstukjes en de bouillon.
- Mix met de staafmixer of blender tot een gladde saus.

-Verhit de olie, roer het chilipoeder erdoor. Bak even kort.
-Voeg de bloem toe en laat dit een minuutje pruttelen.
- Voeg de saus erbij.
-Breng op smaak met de suiker, cacao en zout.
- Laat op een zacht vuur 15 min. koken.

Tags

Bron

Njam!



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top