Hamlapjes in luxe stroganoffsaus

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2016
  • Hamlapjes in luxe stroganoffsaus

    Hamlapjes in luxe stroganoffsaus

    Hamlapjes in luxe stroganoffsaus

Ook deze komt in de herfst en winter helemaal tot zijn recht. Geen biefstuk, maar hamlappen en waarom kan dat niet dacht ik toen. Snel te maken, echt super lekker en de reepjes zijn botermals. De verrukkelijke saus met vele soorten paddenstoelen maakt het gerecht helemaal af.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2 mooie hamlappen
4 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 gr paddenstoelen melange
50 gr gedroogd eekhoorntjesbrood (Porcini, AH)
100 ml droge witte wijn
200 ml zure room
10 gr roomboter
2 tl paprikapoeder
halve tl chilipoeder
zeezout
zwarte peper
half bosje verse bieslook, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, pan

Bereidingswijze

Neem een bakje heet water en doe de gedroogde paddenstoelen er in en laat 20 minuten wellen. Laat dan uitlekken en bewaar vocht want daar zit veel smaak in. Pan nemen met beetje olijfolie en ui en knoflook glazig bakken, uitnemen en bewaren. Nog een beetje olie in dezelfde pan en doe er de schoongemaakte paddenstoelen melange en de gewelde paddenstoelen in. Roerbak 5 minuten tot ze een beetje bruinen. Snijd de hamlapjes in reepjes, kruid met paprikapoeder, chilipoeder en zeezout, doe bij de paddenstoelen en roerbak nog enkele minuten. Voeg ui en knoflook toe en blus af met de witte wijn en het bewaarde vocht van de gedroogde paddenstoelen. Laat 6 minuten inkoken. Maak het gerecht nu af met de boter en de zure room, laat inkoken tot de gewenste dikte van de saus is ontstaan. Proef en breng hoog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer er de gesnipperde bieslook over.

Bron

Natasha Ignatiadis, Masterchef, aangepast naar eigen smaak.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, rijst of een pasta naar keuze.

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 15-11-2016

Dag Alex neem je smakelijke recept graag mee. Groet van Ria

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 15-11-2016

Lijkt me heerlijk, wordt vast smullen!!

Fressnapf avatar
Fressnapf 11-11-2016

Is erg smulbaar Ger, heb het al meerdere keren gehad deze herfst en de prijs/kwaliteitsverhouding ligt goed. :)

ger1958 avatar
ger1958 11-11-2016

Klinkt goed Alex, gaan we proberen, DJW.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten