1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Pittige Franse winterse maaltijdsoep Garbure met een Spaans tintje

Pittige Franse winterse maaltijdsoep Garbure met een Spaans tintje

  • Frans, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2016

Ingrediënten 4 personen


3 eetl. olijfolie
200 g gerookte ham of mager gerookte spek in grove blokjes
1 ui gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
1 laurierblaadje
1 grote winterpeen, schoongemaakt in kleine blokjes
150 gram knolselderij, schoongemaakt in kleine blokjes
250 gram gesneden groene kool
1 prei, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
2 blikje of potjes witte bonen (uitlekgewicht 250 gr), goed uitgelekt in een vergiet
1 rode paprika, schoongemaakt in kleine stukjes gesneden
500 ml gepasseerde tomaten
plm. 150 gram goede chorizo, in smalle plakjes of stukjes
2 theelepels Provencaalse kruiden
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
zout,
versgemalen zwarte peper
1/4 liter droge rode wijn


Verder heb je nodig


Grote pan
vergiet


Verrukkelijke maaltijdsoep met witte bonen, chorizo en veel groenten

Heerlijk gegeten...

Heerlijk gegeten...

Ik wilde weer eens een lekkere stevige maaltijdsoep, maar wel iets anders dan de geijkte soepen.
Zo kwam ik op het recept van een Garbure, een Zuidfranse maaltijdsoep die alleen maar lekkerder wordt als de soep langer gekookt wordt.
De soep is zeker lekkerder als je hem een dag tevoren maakt.
Een Garbure is eigenlijk een soep van restanten, dus je kunt de soep naar eigen idee samenstellen.
Wij vonden deze soep echt verrukkelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de blokjes gerookte ham of spek toe en bak even mee tot ze bruin kleuren.
Voeg het laurierblaadje, de wortelen en de knolselderij toe en laat die een paar minuten meebakken.
Doe de gesneden paprika, groene kool en de prei erbij en bak ook heel even mee.
Blus af met de rode wijn. Voeg nu de Provencaalse kruiden, het paprikapoeder, gepasseerde tomaten en de goed uitgelekte witte bonen toe en nog zoveel water dat de groenten net onder staan. Laat alles minimaal 1 uur zachtjes koken. Doe nu de stukjes chorizo in de pan en laat nog minimaal 20 minuten zachtjes koken
Breng de soep op smaak met zout en verrsgemalen zwarte peper of met een verkruimelde vleesbouillontablet,

Serveertip

Heerlijk met vers stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top