1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Gado Gado

Gado Gado

Door: corine3

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-1999

Ingrediënten 4 personen


Een halve ijsbergsla,1 rode paprika
1 komkommer 6 eieren, 1,5 ons tauge, 2.5 ons
spercibonen. 1pot pindasaus,1 zak kroepoek.
1 pak witte of meergranen rijst.


Verder heb je nodig


Geen


Lekkere simpele maaltijd die altijd goed smaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De eieren en de spercibonen koken en af laten koelen. De pindasaus maken.
Rijst op zetten

Bereidingswijze

De ijsbergsla snijden en in een schaal doen, daarna de komkommer in plakjes snijden en langs de rand leggen, dit doe je ook met de eieren. De afgekoelde spercibonen op de sla verdelen en daarop leg je de in stukjes gesneden paprika. Daarop komt de tauge met daarover heen de pindasaus. Als laatste doe je de fijn geknepen kroepoek erop.

Serveertip

Of je legt de gado gado op een grote ronde schaal met een aparte schaal voor de witte rijst, of je maakt het per bord klaar met in het midden een mooi vormpje witte rijst.
Maar het ziet er altijd even feestelijk uit.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corine3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top