Zoete pompoensoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-11-2016

Heerlijke soep voor in de herfst. Mijn kinderen zijn er dol op!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pompoen
2 uien
2 appels (Jonagold)
1 el boter (of margarine)
1 el lichtbruine basterdsuiker
1 tl kaneelpoeder
1 tl nootmuskaat
1 liter groentebouillon
1 dl slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in stukken (schillen hoeft niet). Pel en snipper de ui. Schil en snijd de appel in vieren, verwijder de klokhuizen. Verhit in de een hoge pan de boter en fruit de ui ca. 3 min. Voeg de pompoen, appel en suiker toe en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg nootmuskaat naar smaak toe en voeg een 1/2 tl kaneel en de bouillon toe. Kook de soep in ca. 20 min. gaar.

Klop intussen de slagroom lobbig en breng op smaak met de rest van de kaneel. Voeg naar eigen smaak nootmuskaat en versgemalen peper.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in diepe borden en garneer met kruidige room.

Serveertip

Houd je van een stevige soep? Voeg dan een winterpeen toe. Deze doe je tegelijk met de pompoen in de pan.
Garneer de kruidige room in een leuke vorm (kerstboom met kerst, kroontje op Koningsdag).
Bestrooi de soep met (zelfgemaakte) croûtons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten