1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. chocolalalalalaladetruffels

chocolalalalalaladetruffels

Door: hesterbreukink

  • Nederlands, Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-11-2016

Ingrediënten 10 personen


200 gram pure chocolade;
75 milliliter slagroom;
50 gram margarine;
2 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur;
100 gram pure chocolade hagelslag


chocolalalalalaladetruffels
chocolalalalalaladetruffels
chocolalalalalaladetruffels
chocolalalalalaladetruffels

Voor het running diner van de club van Maarten verzogen wij het Grand Desert. Deze truffels lagen samen met slagroomtruffels op een mooi bordje. Maarten opende het buffet en weg waren de truffels...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een grote (bain marie)pan ruim water aan de kook. Breek de chocolade boven een kleine (bain marie)pan. Voeg de room toe. Zet de kleine pan in de grote pan en laat de chocolade al roerende smelten. Neem de pan uit het water. Snijd de margarine in blokjes en roer ze een voor een door de gesmolten chocolade. Roer ook de likeur erdoor. Laat dit mengsel in de koelkast in ongeveer twee uur opstijven.
Draai van het chocolademengsel, met twee lepels circa vijftien balletjes ter grootte van een walnoot. Rol de balletjes door de hagelslag. Leg de chocoladetruffels op een bord en laat ze in de koelkast in nog een tot twee uur verder opstijven.

In plaats van hagelslag kan je ook cacaopoeder, fijngehakte en geroosterde hazelnoten of nogatine nemen.

Tags, ,

Bron

Van Smulweb, plaatser gebs



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesterbreukink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top