1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Gepofte zoete aardappel
  6. Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

  • Wereld, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-11-2016

Ingrediënten 4 personen


1 kg zoete aardappelen, 1 teen knoflook, 300 g hüttenkäse



Gepofte zoete aardappel
Gepofte zoete aardappel

Heerlijk voor bij de soep of in combinatie met gepocheerde aziatische kip!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte. Leg elke helft op een stuk aluminiumfolie en vouw de folie dicht. Leg met 1 ongepelde teen knoflook op een bakplaat en pof ca. 30 min. in het midden van de oven. Controleer na 25 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Als die er gemakkelijk weer uitkomt, zijn de aardappelen gaar.

2. Neem de aardappelen en knoflook uit de oven. Druk de knoflook uit het velletje, prak fijn en meng door de hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de aardappelen voorzichtig uit de folie. Schep het aardappelkruim eruit en meng met de hüttenkäse. Schep het mengsel terug in de aardappelen en serveer direct...

Bron

Allerhande



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michelstekelenburg815


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michelstekelenburg815
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top