Belgische pickles

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-11-2016
  • Belgische pickles

    Belgische pickles

    Belgische pickles

Probeer eens om zelf je belgische pickles te maken ; wel 2 weken wachten alvorens 'aan te vallen' , lekker !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 verse augurken
½ bloemkool
4 takjes selder
4 wortelen
1 bot verse zilveruitjes
1 venkel
1 pakje mini-maïskolfjes
zeezout

VOOR DE SAUS :

1 l alcoholazijn
6 el zachte mosterd
3 el kandijsuiker
50 g bloem
1 el kurkuma
het sap van een halve citroen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak de groenten schoon en snijd alles in kleine stukjes.

-Doe de groenten in een kom en strooi er flink wat zeezout overheen. Laat minstens 24 uur rusten in de koelkast.
-Het zout zal het overtollige vocht uit de groenten trekken. Het is dit vocht dat bacteriologisch bederf veroorzaakt.

-Spoel de groenten grondig en laat uitlekken.

-Meng alle ingrediënten voor de saus met een klopper.

-Spoel enkele inmaakpotten met kokend water.

-Verdeel de groenten over de potten en giet er de saus overheen.

-Laat de pickles minstens 2 weken rusten voor het eerste gebruik.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten