Merengues

  • Frans, Tussendoortje
  • 0-10 min.
  • Merengues

    Merengues

    Merengues

  • Merengues

    Merengues

    Merengues

Dit recept heb ik gevonden via Rutger van Heel Holland Bakt. Ik maak het voor mijn gezin, familie of vrienden. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 eiwitten
100 gram suiker
90 gram poedersuiker
​snufje zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 199,99 kcal
Koolhydraten 47,38 g
Eiwitten 2,60 g
Vetten 0,00 g
Benodigdheden
Mixer
Ovenschaal
Oven
Spuitzak
spatel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Zorg dat de kom en garde(s) die je gebruikt goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit.
Doe de eiwitten met het zout in een kom en klop deze op. Voeg geleidelijk de fijne suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel tot slot de poedersuiker door de meringue.

Vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en laat deze ongeveer 2 uur drogen in de oven. Zet aan het eind de oven uit, maar laat deze dicht. Laat de schuimpjes afkoelen in de oven.

Bron

rutgerbakt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

heelsigridbakt avatar
heelsigridbakt

Doorsturen

Home Recepten