Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

Door: pwiggers

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2016

Ingrediënten 4 personen


500 gr rundvlees (liefst sukadelappen)
2 eetlepels zonnebloemolie
Zout
2 grote uien, gepeld en gesnipperd
2 flinke tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 flinke rode peper, schoongemaakt pitjes en zaadlijsten verwijderd
of
2 theelepels sambal oelek (meer of minder naar smaak)
½ eetl kerrie madras
2 theelepels koenjit (geelwortel)
1 theelepel serehpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel djinten (komijn)
1 Laurierblaadje
2 kemirienoten geraspt
Stukje verse gemberwortel van plm. 3 cm., gepeld en geraspt
Plm. 300 ml kokosmelk
1 afgestreken eetlepel (bruine) suiker
½ eetlepels citroensap


Verder heb je nodig


Hapjespan of braadpan
of lekker in de slowcooker

Heerlijk zacht rundvlees in een zalige saus

Lekker pittig, ook voor de slowcooker


Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!!
Ook een heerlijk gerecht voor je Slowcooker.
(Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk)
Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij het vlees in stukjes.
Verhit de olie in de pan. Bak hierin op hoog vuur het vlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout.
Voeg de gesnipperde uien, knoflook en rode peper of sambal toe en bak even mee tot lichtbruin.
Voeg het laurierblad toe en bak ook even mee (verbetert de smaak).
Bak kerrie madras, koenjit, sereh, korianderpoeder, djinten, geraspte kemirienoten ook even mee tot alles lekker gaat geuren.
Voeg nu de geraspte kemirienoten en de geraspte gemberwortel toe.
Doe de kokosmelk, suiker en het citroensap bij het vlees, breng aan de kook.
Laat het vlees plm. 2 tot 2 ½ uur sudderen tot het lekker zacht is.
PROEF ! en voeg eventueel nog wat zout of suiker toe.

Tags, , , , ,

Serveertip

Heerlijk met mijn Nasi-goreng-djawa-met-roerei en Snijbonen-uit-de-wok van alidada (Louise), maar ook bij de hutspot of boerenkoolstamppot.



Deel dit recept

Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top