Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2016
  • Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

    Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

    Mijn lekkerste Javaanse pittige rundvleesstoofpotje

Dit heerlijke pittige rundvlees smelt op je tong en er blijft een verrkkelijke smaak achter van de lekkere pittige romige kokossaus. De kruiden heb ik zelf bedacht en na het proeven nog een en ander toegevoegd. Of het werkelijk Javaans is weet ik niet. Ik heb veel Javaanse stoofpotten bekeken en elk gerecht was weer anders.Wij vinden dit zalig !!!!
Ook een heerlijk gerecht voor je slowcooker.
(Braad het vlees met de uien en de knoflook even aan. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe en zet het vlees plm. 5 - 6 uur op low. :in één woord verrukkelijk)
Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook lekker bij bijvoorbeeld stammpot boerenkool of hutspot. Weer eens iets anders dan een rookworst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundvlees (liefst sukadelappen)
2 eetlepels zonnebloemolie
Zout
2 grote uien, gepeld en gesnipperd
2 flinke tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
1 flinke rode peper, schoongemaakt pitjes en zaadlijsten verwijderd
of
2 theelepels sambal oelek (meer of minder naar smaak)
½ eetl kerrie madras
2 theelepels koenjit (geelwortel)
1 theelepel serehpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel djinten (komijn)
1 Laurierblaadje
2 kemirienoten geraspt
Stukje verse gemberwortel van plm. 3 cm., gepeld en geraspt
Plm. 300 ml kokosmelk
1 afgestreken eetlepel (bruine) suiker
½ eetlepels citroensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan of braadpan
of lekker in de slowcooker

Bereidingswijze

Snij het vlees in stukjes.
Verhit de olie in de pan. Bak hierin op hoog vuur het vlees snel rondom bruin.
Kruid het vlees met zout.
Voeg de gesnipperde uien, knoflook en rode peper of sambal toe en bak even mee tot lichtbruin.
Voeg het laurierblad toe en bak ook even mee (verbetert de smaak).
Bak kerrie madras, koenjit, sereh, korianderpoeder, djinten, geraspte kemirienoten ook even mee tot alles lekker gaat geuren.
Voeg nu de geraspte kemirienoten en de geraspte gemberwortel toe.
Doe de kokosmelk, suiker en het citroensap bij het vlees, breng aan de kook.
Laat het vlees plm. 2 tot 2 ½ uur sudderen tot het lekker zacht is.
PROEF ! en voeg eventueel nog wat zout of suiker toe.

Serveertip

Heerlijk met mijn Nasi-goreng-djawa-met-roerei en Snijbonen-uit-de-wok van alidada (Louise), maar ook bij de hutspot of boerenkoolstamppot.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 28-12-2020

Super leuk om te horen Peter. Blij met je reactie bij mijn recept. Bedankt, groetjes, Petra

XPeterXX avatar
XPeterXX 25-12-2020

Gisteren het rundvleesstoofpotje gemaakt. En het was heerlijk.!! Peter

pwiggers avatar
pwiggers 28-10-2018

Fijn dat de stoofpot jullie goed heeft gesmaakt. Altijd leuk om te horen. Dank je wel voor je reactie Tom.

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 24-10-2018

Ik had een stuk runderriblap van 700 gram liggen en die heb ik verwerkt in jouw recept. Echt heel lekker geworden al was het vlees inde hogedrukpan uiteindelijk nog maa4 genoeg voor drie personen

pwiggers avatar
pwiggers 10-07-2018

Dat is nog eens leuk om te horen bakfanaat. Dank je wel. Groetjes, Petra

bakfanaat avatar
bakfanaat 06-07-2018

super lekker. Het eten ruikt en smaakt echt zoals in indonesie

pwiggers avatar
pwiggers 19-04-2017

Jij bedankt voor het meenemen en je reactie Bouwmmester. Het is een heerlijk gerecht. Ben benieuwd naar je reactie. Groetjes, Petra

Bouwmmester avatar
Bouwmmester 17-04-2017

Lijkt me een heerlijke stoofschotel, meegenomen bedankt.

marie-france avatar
marie-france 02-02-2017

Vanavond gegeten. Heerlijk! Voor de eerste keer lekker mals rundvlees uit de slowcooker. Ik had de moed al bijna opgegeven.

pwiggers avatar
pwiggers 29-11-2016

Purrie zegt op 15 november 2016 16:43:14 Ja hihi we hebben het net gegeten met kokos-kerrierijst en jouw snijbonenrecept. Lekker! We hebben gesmuld... nog heel veel dank ervoor!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten