1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen

Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2016

Ingrediënten 2 personen


720 gr bruine bonen (pot of blik)
250 gr verse kastanje (of grot) champignons
3 trostomaten
1 grote (of 2 kleine) rode paprika
2 teentjes knoflook, geperst
2 uien, halve ringen
250 gr mager gerookte spekreepjes
1 stukje vetspek zonder zwoerd
olijfolie
1 glas droge witte wijn
2 stengels bosuitjes (garnering)
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
scheutje worchestersaus
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Koksmes, snijplank, hapjespan met deksel.


Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen
Herfstige bruine bonen stoof met spek en paddenstoelen
voorbereiding
voorbereiding

Het is diepe herfst, de dagen zijn korter door de wintertijd en de kou doet zijn intrede. Dan krijgen steeds meer mensen trek in stevige kost. Voor de verandering heb ik dit stoofje bedacht met Hollandse bruine bonen. Door de andere smaakmakers erbij echt super, super lekker en heel erg gezond. Dit gezonde stoofje staat binnen een half uur dampend op de tafel. Geef er gegaarde witte rijst bij en maak er op je bord een pilav van.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd uien in grove halve ringen, pers knoflook, snijd trostomaten in fijne partjes, paprika in blokjes. Maak champignons schoon en snijd in plakjes en snijd bosui in fijne ringen. Olijfolie in de pan, snijd zwoerd van vetspek en snijd in grove blokken. Met mager rookspek uitbakken tot kaantjes. Zo maak je smaak en is niet ongezonder dan een speklapje of HOH gehakt. Doe gesneden groentes in de pan (behalve bosuitjes) en laat kort stoven. Het gaat vocht afgeven, doe dan de bruine bonen erbij (niet laten uitlekken), roer door, voeg de wijn toe voor het zuurtje (de alcohol verdampt) en kruiden en specerijen. Laat nu het schoteltje inkoken tot meeste vocht verdampt is. Breng hoog op smaak met peper, zout en voor wat extra pit een scheutje worchestersaus. Garneer met de rauwe bosuitjes en dien warm op. Dit is ontzettend lekker en super voedzaam en gezond.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree, gekookte aardappels, rijst of grove pasta. Ook geschikt voor kinderen, zo leren ze groente te eten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top