satesaus

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • satesaus

    Satesaus

    Satesaus

Recept van mijn schoonmoeder(!). Ik vind dit nog steeds een van de lekkerste satesauzen.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 Uien. 4 Teentjes knoflook. 1 Theelepel sambal. 1 Eetlepel olie. 4 Eetlepels pindakaas. 2 eetlepels ketjap. 2 Theelepels suiker. 2 Eetlepels citroensap. 4 d. Water. 50 gr. Boter.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1177,82 kcal
Koolhydraten 48,32 g
Eiwitten 22,44 g
Vetten 96,57 g

Voorbereiding

Uien en knoflook fijnmaken, vermengen met sambal en zout.

Bereidingswijze

1 Eetlepel olie warmen en kruidenpapje ca. 1 min. hierin fruiten.

Pindakaas, ketjap, suiker en citroensap water toevoegen. Los de boter in de saus op. Naar smaak citroen of suiker toevoegen.

Wees voorzichtig met het water toevoegen. Beter iets minder en dan aan het eind als het nodig is nog wat toevoegen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petry avatar
petry

Doorsturen

Home Recepten