1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. satesaus

satesaus

Door: petry

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-06-1999

Ingrediënten


2 Uien. 4 Teentjes knoflook. 1 Theelepel sambal. 1 Eetlepel olie. 4 Eetlepels pindakaas. 2 eetlepels ketjap. 2 Theelepels suiker. 2 Eetlepels citroensap. 4 d. Water. 50 gr. Boter.


satesaus
satesaus

Recept van mijn schoonmoeder(!). Ik vind dit nog steeds een van de lekkerste satesauzen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien en knoflook fijnmaken, vermengen met sambal en zout.

Bereidingswijze

1 Eetlepel olie warmen en kruidenpapje ca. 1 min. hierin fruiten.

Pindakaas, ketjap, suiker en citroensap water toevoegen. Los de boter in de saus op. Naar smaak citroen of suiker toevoegen.

Wees voorzichtig met het water toevoegen. Beter iets minder en dan aan het eind als het nodig is nog wat toevoegen.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petry
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top