Pasta met pompoensaus
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Met de pompoenen die je over hebt van Halloween zou je natuurlijk soep of taart kunnen maken. Gebruik ze voor de verandering meteen door er een lekkere snelle pastasaus van te maken. Als je niet van pittig houd kan je de rode peper weg laten.
Ingrediënten 4 personen
300 gram penne of andere pasta250 gram pompoen in stukjes
1 blokje kippenbouillon
3 takjes platte peterselie
1 rode peper
2 tenen knoflook
1 ui
2 eetlepels slagroom
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
Parmezaanse kaas
peper en zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 342,11 kcal |
Koolhydraten | 58,22 g |
Eiwitten | 12,78 g |
Vetten | 5,57 g |
Benodigdheden
Diepe koekenpan, Snijplank en mes, vergiet, staafmixer
Bereidingswijze
1. Kook de pasta in 12 minuten klaar. Kook gelijktijdig de pompoenblokjes 12 minuten in de kippenbouillon.
2. Pureer de pompoenblokjes met een 3 eetlepels overgebleven kookvocht.
3. Snijd de ui en knoflook fijn en bak deze met een klont boter in een diepe Koekenpan.
4. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden samen met het fijngehakte rode pepertje bij de knoflook en ui en bak dit gedurende 1 minuut.
5. Voeg vervolgens de gepureerde pompoen bij de rest in de koekenpan en laat dit 2 minuten pruttelen.
6. Voeg dan de pasta toe en schep om.
7. Maak het gerecht af met fijngehakte peterselie, Parmezaanse kaas, peper en zout.