New England Clam Chowder met mosselen
- Amerikaans, Soep
- 30-60 min.
Lekkere maaltijdsoep aangepast van een amerikaans recept gehaald van het internet
Ingrediënten 8 recipe.people
2kg mosselen4 dikke plakken gerookt spek, in blokjes
2 dikke ui, grof gesnipperd
zout en peper
750gr vastkokende aardappelen, geschild in blokjes van 15mm
3 el bloem
½ l room
½ l volle melk
4 takjes tijm
4 laurierblaadjes
scheutje Tabasco, naar smaak
olijfolie
3 el gehakte peterselie
Benodigdheden
Grote panBereidingswijze
Doe de mosselen met een laurierblad, grof gesneden ui en enkele takjes selder in een grote pan. Kook de mosselen op hoog vuur met het deksel op de pan gedurende 7 tot 8 minuten.
Haal de mosselen uit de pan met een schuimspaan en zeef het kookvocht door een doek.
Haal de mosselen uit de schelpen, hak die grof en houd aan de kant.
Doe wat olijfolie in de pan van de mosselen en strooi er het spek in. Wanneer het spek begint te bruinen en zijn vet afgeeft voeg er dan de ui aan toe. Gaar de uien zonder te laten kleuren gedurende 8 minuten en breng op smaak met zout. Voeg er dan de aardappelblokjes aan toe en gaar nog een vijftal minuten. Strooi de bloem over het mengsel en roer tot een glad mengsel, roer er dan mosselvocht, de melk en de room door. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en proef of er nog zout of peper bij moet. Breng aan de kook en laat pruttelen op laag vuur tot de aardappels gaar zijn in 10 tot 15 minuten. Roer er het mosselvlees onder en breng op smaak met Tabasco indien gewenst.
Bron
Internet
Serveertip
Bestrooi voor het opdienen met de gehakte peterselie