Horrorcake met dode vingers (Halloween)

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-10-2016
  • Horrorcake met dode vingers  (Halloween)

    Horrorcake met dode vingers (Halloween)

    Horrorcake met dode vingers (Halloween)

Afgelopen week maakte ik voor een bestelling al wat dode vinger koekjes . En dit weekend  bedacht ik dat ik nog een mooie vorm had liggen om een enge cake te kunnen maken, de Horrorcake .  Geheel eigen recept, gevuld met kirsch, amarenen en choconibs. Warme smaken en zeker leuk voor Halloween!

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
Ik geef in dit recept de ingrediënten voor de cake, mijn recept voor de dode vingerkoekjes heb ik ook geplaatst onder mijn recepten. .

horrorcake

300 gr suiker
300 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr boter
6 eieren maat m
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
200 gr. amarenenkersen, goed uitgelekt en bebloemd (evt. gewone kersen uit pot)
100 gr. chocolade nibs

2 a 3 eetlepels kirsch

Poedersuiker en kleurstof voor het glazuur
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Nordic ware tulband vorm, kathedraal of iets van gelijke grootte

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 160 graden.

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en voeg ze een voor een toe in een ruime kom. Ik heb een standmixer gebruikt maar een normale handmixer lukt uiteraard ook. Voeg het volgende ie pas toe als je eerste ei volledig is opgenomen. Doe als laatste de kirsch erbij. Drie eetlepels versterkt de smaak wat meer.


Doe de chocoladenibs er pas op het laatst bij en spatel de amarenenkersen voorzichtig door het beslag.

Zorg dat de kersen goed droog zijn en dat je ze even bebloemd, dit voorkomt zakken. Wat je ook kan doen is eerst een laag beslag in je vorm doen , dan een deel van de kersen verdelen, daarna weer een slaag beslag en een laag kersen en dan nog een klein laagje beslag . Dan krijg je een hel ander effect.


Vul de vorm 2/3. Niet helemaal tot de rand, want dan stroomt ie over.

Bak hem in ongeveer 65 minuten af op 160 graden. Een en ander afhankelijk van je oven.


Laat na de baktijd je cake 20 minuten afkoelen in de vorm.

Maak intussen je glazuur, doe dit als volgt, 2 eetlepels poedersuiker en dan 1 lepel water. Schat zelf in hoeveel jewil hebben maar houd 2 op 1 aan, dan word je glazuur mooi. Voeg wat kleurstof toe, en maak het zo rood als je wilt.

Keer na de afkoeltijd de vorm om, laat nog even staan en brand dan de glazuurlaag met een lepel aan. Laat hem rustig sijpelen, dat geeft een nog enger effect.

Om het geheel af te maken plaats je wat dode vingerkoekjes in de kathedraal en breng je wat glazuur aan op het bord waar de kathedraal of je tulband op staat.

Succes met bakken en eet smakelijk. Happy Halloween!

Serveertip

Õp de foto zie je mijn dode vinger koekjes. Dit recept staat tussen mijn andere recepten. Erg leuk om je tulband cake op deze manier te presenteren. Luguber lekker!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten