Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Stroganoffsaus

Stroganoffsaus

Door: pippi71

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2016

Ingrediënten 4 personen


Biefstukken

olijfolie
4 biefstukken
1 el boter

Stroganoffsaus

1 ui
2 teentjes knoflook
250 g champignons
1 paprika
2 tl paprikapoeder
1 el tomatenpuree
250 ml runderbouillon
100 ml cognac
100 g zure room
0.5 bosje peterselie



Verhit olie in een Koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant. Voeg aan het eind een klontje boter toe. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat even rusten.

Stroganoffsaus
Verhit een scheut olie in een andere pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze circa 2 minuten op laag vuur. Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakken en voeg ze toe aan de uien. Snijd de paprika in blokjes en bak circa 3 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en laat meebakken om de smaken vrij te laten komen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook kort mee. Voeg de bouillon toe en laat meekoken.

Schenk een scheut cognac in de pan waar de biefstuk in heeft gebakken en flambeer even door er een vlam bij te houden. Let hierbij goed op dat de afzuigkap uit staat! Roer hierbij de aanbaksels van de biefstuk even los en voeg dat vocht toe aan de saus. Voeg vervolgens de zure room toe en roer alles goed door.

Voeg het eventuele vocht wat in de folie uit de biefstuk is gekomen toe aan de saus. Serveer de saus met de biefstuk en garneer met wat peterselie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak de biefstukken circa 2 minuten per kant. Voeg aan het eind een klontje boter toe. Wikkel de biefstuk in aluminiumfolie en laat even rusten.

Stroganoffsaus
Verhit een scheut olie in een andere pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze circa 2 minuten op laag vuur. Borstel de champignons schoon, snijd ze in plakken en voeg ze toe aan de uien. Snijd de paprika in blokjes en bak circa 3 minuten mee. Voeg het paprikapoeder toe en laat meebakken om de smaken vrij te laten komen. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook kort mee. Voeg de bouillon toe en laat meekoken.

Schenk een scheut cognac in de pan waar de biefstuk in heeft gebakken en flambeer even door er een vlam bij te houden. Let hierbij goed op dat de afzuigkap uit staat! Roer hierbij de aanbaksels van de biefstuk even los en voeg dat vocht toe aan de saus. Voeg vervolgens de zure room toe en roer alles goed door.

Voeg het eventuele vocht wat in de folie uit de biefstuk is gekomen toe aan de saus. Serveer de saus met de biefstuk en garneer met wat peterselie.

Tags

Serveertip

Een goed alternatief voor cognac is vodka.

Bron

24 kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pippi71
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top