1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Tapas
  6. Tapas met walnoten en geitenkaas

Tapas met walnoten en geitenkaas

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-10-2016

Ingrediënten 4 personen


◾½ goudreinet (appel)
◾5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
◾1 bakje kaaskruimels van geitenkaas (o.a. verkrijgbaar bij grote vestigingen van Albert Heijn)
◾8 walnoten
◾10 theelepels honing
◾1 ei-geel (losgeklopt)


Verder heb je nodig


Oven


Onze walnoot heeft ons weer een hele grote oogst gegeven, als dank hebben we er heerlijke tapas van gemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm ondertussen de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C.
2.Kraak de noten en verkruimel de walnoten in een schaaltje.
3.Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijdt de helft hiervan in kleine blokjes.
4.Meng de appel, de walnoten en de kaaskruimels door elkaar.
5.Leg de bladerdeelvellen op een snijplank en snijdt ze diagonaal door midden, zodat er 10 driehoeken ontstaan.
6.Leg op elke driehoek ca. 1 eetlepel appel-kaasmengel zodat de helft van de driehoek bedekt is.
7.Druppel met een theelepel op elk hoopje appel-kaasmengel een beetje honing.
8.Vouw de bladerdeegdriehoekjes dicht zodat er 10 gevulde driehoekjes ontstaan.
9.Smeer de bovenkant van de driehoekjes in met een beetje eigeel voor de glans.
10.Leg de driehoekjes op een vel bakpapier op de bakplaat en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Tips:
◾Kun je geen kaaskruimels vinden in de winkel, gebruik dan ca. 100 gram geitenkaas die je verkruimeld.
◾De hapjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
◾Je kunt ook reeds gepelde walnoten gebruiken. Gebruik dan 16 halve walnoten.

Bron

Www.tapasgerechten.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pylk


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pylk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top