1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Burrito
  6. Sushi burrito

Sushi burrito

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-10-2016

Ingrediënten 1 personen


50 gram gekookte sushirijst
2 Norivellen
1 wortel in de lengte gesneden met de kaasschaaf
een halve komkommer in de lengte gesneden met de kaasschaaf
1 bosui in repen
een lange reep tonijn
een lange reep zalm
50 gram Wakame
(Japanse) mayonaise
sriracha
visseneitjes (optioneel)


Verder heb je nodig


Snijplank, pan, scherp mes,


Sushi burrito
Sushi burrito

Op Taco Thursday maak ik vaak een Mexicaans gerecht. Nu heb ik gekozen voor een fusion gerecht. In Amerika zijn ze begonnen met het maken van Sushi Burrito's, dit is sushi in de vorm van een burrito om zo uit het vuistje te eten. Dit is echt gaaf streetfood! En dit is mijn variant. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
2. Leg 2 Norivellen op een Snijplank en leg het tweede Norivel voor de helft over de ander. Verdeel de afgekoelde rijst over 1 Norivel.
3. Leg de groenten, de vis en de wakame op de rijst en verdeel de mayonaise en de sriracha over de lengte. Leg hier naar smaak de visseneitjes op.
4. Rol de burrito op en pak verpak hem in zilverfolie. Snijd de rol door midden en serveer met sojasaus.

Serveertip

Wil je dit gerecht voor meerdere personen maken? Vermenigvuldig de ingrediënten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top