Stoofvlees op z'n oosters

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-10-2016
  • Stoofvlees op z'n oosters

    Stoofvlees op z'n oosters

    Stoofvlees op z'n oosters

.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 800 gram stoofvlees of magere runderlappen in grove stukken*
* 2 eetlepels vijf kruidenpoeder
* 500 ml runderbouillon, afgekoeld
* 2 eetlepels bloem
* 1 grote ui, grof gehakt
* 2 tenen knoflook, fijngehakt
* stukje gember van 2 cm, fijngehakt
* 2 eetlepels tomatenpuree
* 3 eetlepels sojasaus
* 3 eetlepels rijstwijn of sherry
* 1 steranijs
* 4 piment bolletjes
* 1 koffielepel suiker
* peper
* zout
* bakboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe het vlees in een grote kom en meng met de vijf kruidenpoeder, peper en zout.
2. Verhit in een grote braadpan de boter en bak de stukken vlees op hoog vuur tot ze een bruin korstje hebben.
3. Bak ze in delen (ze mogen niet overlappen, dan gaat het vlees koken) en leg ze op een bord.
4. Zet het vuur lager en doe er nog een beetje bakboter bij. Fruit de ui met de gember en de knoflook tot ze zacht zijn.
5. Roer er de tomatenpuree door en laat 2 minuten aanstoven.
6. Schep het vlees terug in de pan met de bloem en roer goed door.
7. Schenk de bouillon erbij samen met de sojasaus, rijstwijn, steranijs, piment en de suiker en breng aan de kook.
8. Draai het vuur laag en laat minimaal 2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.
9. Roer regelmatig en kruid indien nodig bij met peper en zout.
10. Verwijder het steranijs en de pimentbolletjes en serveer.

Bron

Ikook.nu

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten